Tag: вештачко млеко

Доење или шишенце? Како да го храните бебето?

Факти во прилог на доењето: Мајчиното млеко е подготвено само за вашето бебе (структурата на мајчиното млеко постојано се менува за да ги задоволи променливите потреби на бебето. Млекото е поинакво наутро отколку доцна напладне, поинакво е во првиот месец отколку во седмиот, поинаково е…

Прочитај повеќе