Tag: телевизија

Како да препознаете дали вашето дете е зависник од телевизија?

Зависноста од телевизија може да ги покажува истите знаци како и секој друг вид на зависност: Ако поставувате ограничување на времето поминато пред екранот и откриете дека вашите деца се кријат за да гледаат повеќе од дозволеното, односно редовно ги кршат правилата, тие најверојатно се…

Прочитај повеќе