Tag: semejstvo

Четири совети како да остварите подлабока врска со вашето дете

Не е потребно многу време за да оствариме подлабока врска со нашите деца. Ако  само неколку минути, неколку пати во текот на денот, го насочиме нашето внимание кон нив можеме да ги наполниме со позитивно внимание. Еве четири дневни навики што можете да ги започнете…

Прочитај повеќе

Дали постојано го споредувате вашето дете со други деца?

Не е важно дали вашето дете го споредувате со нeговото братче или сестричка, или пак со некое друго дете. Како и да е, тоа е погрешно! Споредувањето на детето создава постојана конкуренција и не влијае на индивидуалноста на детето. Секое дете има свои предности и…