Tag: roditeli

15 Препораки за да го направите семејството среќно

Често во списанијата читате среќни приказни од познати актери и спортисти кои уживаат во семејната хармонија и на сликите со нивното семејство се насмеани. Сликте за среќни семејства се секогаш во изобилие и сите имаме свои идеи за тоа како треба да изгледа среќно семејство.…

Прочитај повеќе

Зошто децата се жалат? Три начини како да се избегне детското незадоволство

Затоа што им успева! Кога вашите деца кукаат и преговараат, тие добиваат голем дел од вашето внимание. Децата не се жалат намерно да не иритираат – тие го прават тоа затоа што не научиле позитивен, продуктивен начин да го привлечат нашето внимание или да им…

Дали постојано го споредувате вашето дете со други деца?

Не е важно дали вашето дете го споредувате со нeговото братче или сестричка, или пак со некое друго дете. Како и да е, тоа е погрешно! Споредувањето на детето создава постојана конкуренција и не влијае на индивидуалноста на детето. Секое дете има свои предности и…