Tag: дете

Четири совети како да остварите подлабока врска со вашето дете

Не е потребно многу време за да оствариме подлабока врска со нашите деца. Ако  само неколку минути, неколку пати во текот на денот, го насочиме нашето внимание кон нив можеме да ги наполниме со позитивно внимание. Еве четири дневни навики што можете да ги започнете…

Прочитај повеќе

Како да препознаете дали вашето дете е зависник од телевизија?

Зависноста од телевизија може да ги покажува истите знаци како и секој друг вид на зависност: Ако поставувате ограничување на времето поминато пред екранот и откриете дека вашите деца се кријат за да гледаат повеќе од дозволеното, односно редовно ги кршат правилата, тие најверојатно се…