Tag: bebe

Доење или шишенце? Како да го храните бебето?

Факти во прилог на доењето: Мајчиното млеко е подготвено само за вашето бебе (структурата на мајчиното млеко постојано се менува за да ги задоволи променливите потреби на бебето. Млекото е поинакво наутро отколку доцна напладне, поинакво е во првиот месец отколку во седмиот, поинаково е…

Прочитај повеќе

Секс за време на бременост!

Бремена сте и нетрпеливо ги броите неделите и размислувате што се случува со плодот кој го носите во стомакот.  Сигурно се прашувате како да постапувате  во сексуалниот живот со вашиот партнер. Постојат повеќе митови околу сексот за време на бременоста. Можеби ќе чуете различни изговори…