Фокусирајте се помалку на задачите на училиште и повеќе на тоа дали вашето дете навистина учи. Следете го нивниот напредок низ разни теми и држете ги ангажирани прашувајќи за нивниот ден надвор од екранот:

Што беше најсмешното нешто што сте го виделе или слушнале денес? Дали слушнавте нови зборови денес?

И, споделете некои од најважните моменти од вашиот ден, исто така, од виртуелните состаноци. Зборувајте слободно и отворено за вашите денови да водите ангажман и учество и запомнете, оставете ги вашите деца сами на училиште – наставникот е таму за да ги интервенира, ако има потреба.

School photo created by prostooleh – www.freepik.com</a>