Живот

Работи кои им се заеднички на луѓето во среќен брак

Иако со целот срце го сакате својот партнер, понекогаш ви доаѓа да го фрлите од највисоката зграда. Љубовта е компликувана, колку што е и убава. Се чини најмногу од такт не исфрлуваат лицата кои најмногу ги сакаме, баш поради тоа што ни значат. Ако сте…

Пет начини како да уживаме во празниците и покрај пандемијата

Сега, повеќе од кога било, треба навистина да ја прифатиме радоста што доаѓа толку изобилно за време на сезоната на празници. Секако, можеби ќе треба да прегрнуваме помалку, да делиме помалку добрини и да уживаме во семејствата од поголема далечина. Но, тоа не значи дека…

Што предизвикува модерните бракови да не успеат?

Стапките на развод се сега зголемени од порано, но која е причината? Стапките на развод се многу повисоки отколку што беа пред еден век. Не недостасуваат истражувања, студии и статистички податоци за тоа зошто врските не успеваат. Еве ги најголемите причини за промената! Полесен пристап…

Што да направите ако го фатите вашиот сопруг како гледа порнографија!

Не  се обвинувајте  за неговите себични постапки. Голем дел од жените имаат почетна реакција на гадење кога ќе видат порно клип на интернет:  Грознооо!  Ако некогаш сте го фатиле вашиот партнер како гледа порнографија кога можеби  мислите дека работи  на важна презентација, можеби би се…

20 работи што жената мрази да ги слуша од мажот

Ако сакате да имате среќен брак една од работите на кои треба да обрнете големо внимание е комуникацијата. Не секогаш станува збор за кажување на вистинските работи, понекогаш станува збор за не кажување на погрешни работи. Еве 20 работи што жените мразат да ги слушаат…