Дом и градина

Корисни совети за поубав дом- како да се грижите за собните цвеќиња во зима?

Еве неколку совети како да се грижите  и да ги заштитите собните цвеќињата во текот на зимата. За да се негуваат собните растенија и за да се одржат здрави, еластични и да напредуваат во текот на следната сезона треба да се применуваат следните совети.  Намалете го…

Прочитај повеќе

Ни доаѓа зимата: Билки кои можете да ги одгледувате во затворен простор, кога температурит се ниски

Помислата на зима, дожд и снег може да ги разочара сите љубители на работата со растенија и земја. Но, ладните денови не мора да значи дека не можете баш ништо да одгледувате. Сосем обратно, има низ култури кои можете да ги посадите сега и да…

Препораки за нега на растенијата во домот!

Кон растенијата треба да се однесуваме како кон живо суштества и мора безусловно кон сите да се посветиме во поглед на грижата кон нив. Растојанието не може да се придружува кон некои правила туку ние ќе треба да се придружуваме кон неговите правила. Во продолжение…